Anuschka


 In 1992 ben ik als dansdocent afgestudeerd aan de Rotterdamse Dansacademie, tegenwoordig bekend als Codarts, met als hoofdvakken Moderne Dans, Jazzdans en Tapdans.

In de ruim 30 jaar dat ik lesgeef aan amateurs heb ik velerlei stijlen gedoceerd.
Zoals je kunt zien onder de kopjes ‘Aanbod’ en ‘Projecten’ ben ik als dansdocent op veel manieren inzetbaar.

Mijn lesgeefbasis ligt bij de balletschool, die mijn moeder jarenlang in Alphen aan den Rijn heeft gehad.
Daar had ik een behoorlijk vaste groep enthousiaste leerlingen, die ik per jaar op verantwoorde manier een niveau hoger wist te brengen.
Om het jaar brachten we als school een eindvoorstelling op de planken in theater Castellum.

Naast mijn vaste groep leerlingen ben ik bewegingslessen gaan geven aan operettegezelschappen, shanty-koren en majoretteverenigingen en op scholen voor Voortgezet Onderwijs in diverse plaatsen in Nederland.

Toen ik in Schiedam ging wonen en mijn dochter op balletles wilde, ben ik op zoek gegaan naar een plek om op mijn manier dans aan kinderen over te brengen. Ik houd er enorm van om op de fantasiewereld van kinderen in te spelen en door middel van het lichaam deze fantasie tot uitbeelding te brengen.
Daarbij wil ik kinderen een aantal technische aspecten van dans bijbrengen, namelijk: het gebruik van de muziek (goed leren luisteren en interpreteren), het gebruik van je lichaam (wat kan je er allemaal mee) en het gebruik van de ruimte om je heen. Naast de beleving en de overgave zijn deze aspecten voor mij heel belangrijk in een dansles.
Voor zowel kinderen als voor volwassenen, overigens.

De plek om kinderdans te geven vond ik in Buurthuis Zuid, waar ik een aantal jaar ‘Dansen zonder Poespas’ aan kleuters en Streetdance aan tieners gaf.
Via het buurthuis kwam ik in aanraking met ‘Tussen Kunst en Kids’, door wie ik ingezet werd op de brede basisscholen in Schiedam om naschoolse activiteiten te verzorgen voor alle groepen en in velerlei stijlen. Dit doe ik tot op de dag van vandaag met heel veel plezier!

Ondertussen werd ik meer en meer gevraagd op plaatselijke festivals zoals Cultuurborrelt en Verueño om dansworkshops te verzorgen voor kinderen, terwijl de ouders genoten van andere optredens.

En zo is mijn aanbod in Schiedam behoorlijk compleet geworden en ben ik blij dat ik met mijn lessen en projecten de kinderen in Schiedam af en toe kan meenemen in de wereld van de dans.
Tegenwoordig ambieer ik dans op projectbasis, waar ik toewerk naar een eindpresentatie, boven wekelijkse lessen, maar zoals je hopelijk hebt kunnen lezen ben ik voor velerlei dansen inzetbaar. Schroom dus niet om je wensen kenbaar te maken via het contactformulier.