DansZee OverZee!

1 augustus 2020
En ineens gaat DansZee OverZee! Door Corona vanuit Schiedam vertrokken naar dit mooie eiland.
Nooit gedacht, nooit verwacht.

Ieders Plak, West-Terschelling, is de Plek waar ik mogelijkheden aangeboden krijg.
Na een paar weken in de horeca aldaar gestaan te hebben start ik mijn danslessen op met de eilandse kleutertjes. Langzaam maar zeker groeit het groepje en kan ik met de kleintjes wekelijks op avontuur gaan.
In de herfstvakantie komt het VMBO met de vraag of ik dans wil aanbieden onder schooltijd en les 2 is een feit!
Corona blijft maar etteren en tieners op het eiland gaan zich vervelen. Met vereende krachten zetten we een plan op en ook les 3 is gelijk goed bezocht.
Lockdowns, regels die steeds veranderen, mogelijkheden tegenover onmogelijkheden. Er wordt nogal wat gevraagd van de dansdocenten in het land, die eigenlijk alleen maar lekker en gewoon willen dansen met hun leerlingen!
Nu dan mogen we naar buiten en dat is iets wat DansZee gaat doen!
Al menigmaal heb ik op festivals buiten mijn dansworkshops gegeven en het is zo fijn om je muziek boven het gras te horen uitstijgen. Het voelt zo vrij!
Maar het ís anders dan de lessen die ik binnen geef. Daar werk ik, naast het ‘lekker dansen’, altijd aan techniek, lichaamshouding, kracht en souplesse. Ook heb ik meestal oefeningen of danscombinaties op de grond. En op een hobbelig veld is dat toch minder makkelijk.
Daarnaast zijn niet alle leerlingen zo blij als ze op een open veld zichtbaar zijn, dus het blijkt nog wel wat haken en ogen te hebben.
Maarrrrr…. ik zet door! Want dansen is nou eenmaal het mooiste dat er is en dat wil ik uitdragen ook!

Inmiddels worden de volgende lessen aangeboden:
vrijdag van 18.00-19.00 uur: (Street)dance voor 12 tot en met 14 jaar
vrijdag van 19.00-20.00 uur: (Street)dance voor 15 tot en met 17 jaar
woensdag van 15.00-15.45 uur: kleuter (fantasie-)dans

Op de planning staan:
woensdag van 14.00-15.00 uur: (Street)dance van 8 tot en met 12 jaar
en mijn oude ‘Dans je Vrolijk’ lessen voor de volwassen vrouwen, die van dansen houden.
Deze lessen zijn voor vrouwen, die niet willen sporten, maar willen dansen. De inhoud is een combinatie van jazzdans (voor het lekkere dansen) en moderne dans (inleving en beleving). Normaliter werken we in deze lessen ook altijd aan kracht, souplesse en lichaamshouding en ik zal er absoluut voor zorgen dat deze aspecten ook in de lessen buiten aan bod komen.
Voor álle lessen, maar vooral voor ‘Dans je Vrolijk’, geldt: doe een keer een (proef)les mee om te erváren wat ik bedoel. Mijn ervaring is dat mensen een beetje opzien tegen het feit dat ze moeten dansen (”Moet ik dan pasjes doen? Ik ben zo slecht in rechts en links.”). De drempel is vaak hoog, maar ook vaak zelf opgelegd, dus ik adviseer: laat je lijf ervaren en je ervaring beslissen. Mijn groep in Schiedam was uitgegroeid tot een vaste groep van 20 dames in de leeftijd van 24 tot 61 jaar! Dat zegt toch wel wat…. 😉

Ben je na het lezen geïnteresseerd geraakt in één van de lessen, of naar andere mogelijkheden (binnen de geldende regels van de overheid omtrent Corona uiteraard) bel, app, of mail me.
06-54292410
anuschka@danszee.nl

Kóm en DansMee met DansZee!

P.S. Veel informatie van deze website is verouderd. Ik zal aankomende weken werken aan een update! Dank voor de interesse in ieder geval!


Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *