Energieboost!

Wat zit ik in een enorme energieboost!

DansZee presenteert zo in de start van 2017 precies waarvoor ik ooit ben begonnen: plezier in het dansen staat centraal!
De wisselwerking tussen mij en mijn leerlingen, van alle leeftijden, geeft mij zoveel genot en dat wil ik graag met jullie delen.

Dans je Vrolijk! groeit langzaam maar gestaag. Het derde seizoen geeft me de erkenning voor het gat in de markt: vrouwen die ooit gedanst hebben, of nooit gedanst hebben, willen bewegen, niet zoals op een sportschool, maar met aandacht voor  de persoon en haar kwaliteiten, maar ook met hun beperkingen. Ondanks deze beperkingen voel je echt dat je danst! Loslaten, overgave, naast veel aandacht voor een goede houding en heel veel plezier met elkaar is waardoor deze groep de laatste maanden in aantal is gegroeid. Mijn dank aan diegenen die mij vanaf het begin steunden, ook als we met 3 leerlingen in een les stonden, altijd zijn blijven komen is heel groot. Zonder vaste mensen had deze les niet kunnen blijven bestaan.
Only Stretching, elke laatste woensdag van de maand, is heel druk bezocht. In alle haast van de dag het moment van rust en ontspanning. Geen yoga, maar ‘alle’ spieren in het lijf langsgaan om er weer rek in te brengen. De laatste 15 minuten geven we ons over aan totale ontspanning en vallen er mensen soms weg in lichte slaap.
Het kopje thee vooraf (vanaf 19.45 uur) geeft een prettige sfeer en binding aan de groep.

Ik ben ‘mijn’ dames oprecht wekelijks dankbaar voor wat ze mij geven.

Het geven van dans aan kleuters is ook precies zoals ik voor me zie hoe het moet gaan met kleuters: op basis van fantasie verschillende manieren van bewegen ontdekken, muziek leren (her)kennen, samen leren werken, de ruimte binnen jezelf en om je heen bevoelen. Het loopt storm: op woensdagmiddag heb ik inmiddels 15 kleuters van jonge leeftijd. Sinds 2 weken ben ik gestart met (10!) kleuters die iets ouder zijn, meer lichaamsbewust en meer uitdaging nodig hebben. Ik werk iets meer met ‘balletoefeningen’ en ze zijn heel tevreden dat ze niet meer ‘met de kleintjes’ hoeven mee te dansen.
Vanaf 13 maart zal ik ook bij de wijksportverenigingen Zuid en Groenoord kleuterdans gaan geven. Ik kijk ernaar uit. Voor kinderen is dit zo belangrijk!

Verder heb ik nog 2 streetdance-groepen: één in Zuid en één in West. Die van West is inmiddels ook uitgegroeid tot een groep van 10 kinderen. Zij zijn zo enthousiast en hebben zoveel creatieve inbreng dat ik ervoor gekozen heb om met zijn allen een musical te gaan maken. We zijn al een paar weken bezig en het is waanzinnig wat er gebeurt binnen de groep. Ergens eind van dit schooljaar zullen we een heus podium zien te vinden waar we dit gaan vertonen. Later meer!

Al met al word ik enorm bevestigd in hoe belangrijk dans toch is voor een mens en ben ik enorm dankbaar dat ik dit kan aanbieden en van mijn hobby mijn beroep heb weten te maken.
Dankjullie allemaal wel, lieve leerlingen! Zonder jullie enthousiasme en vertrouwen kon ik dit niet ervaren. Waanzinnig!

Tot volgende week.
Tot in DansZee!

Anuschka.


Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *